[video] Bushokje vol nazi-teksten op Velserbroeksedreef

[video] Bushokje vol nazi-teksten op Velserbroeksedreef
Het bushokje in Velserbroek. Foto via nieuwspartner RTV-NH/Jan Bregonje

Schokkend vandalisme in Velserbroek: onbekenden hebben zaterdagnacht een abri en vuilnisbak bij de bushalte Velserbroeksedreef/De Kamp ondergekalkt met hakenkruizen, jodensterren en antisemitische leuzen.

Dat meldt nieuwspartner RTV-NH vandaag. De abri en het overige straatmeubilair lijken geen willekeurige keuze. In de abri wordt namelijk reclame gemaakt voor de musical Anne, die afgelopen week in première ging.

De ontdekking werd zondagochtend gedaan door Jan Bregonje,buschauffeur op lijn 73. “Het moet vanochtend zijn gebeurd, want gisteren stond het er nog niet.”

Bregonje heeft de politie inmiddels op de hoogte gebracht van het vandalisme. “Ik vermoed dat het jonge jongens zijn geweest, iemand met een ziekelijke geest.”

Passagiers op zijn bus reageerden geschokt, vertelt Bregonje. En dat zijn volgens de buschauffeur niet de enige mensen die met de antisemitische uitingen worden geconfronteerd. “Iedereen die Velserbroek inrijdt, komt over die weg.”

In maart werden soortgelijke teksten op een bankje bij een bushalte aan de Zwaanstraat in IJmuiden-Duinwijk gekalkt. Naar aanleiding daarvan deed de gemeente aangifte.