Bewoners Velsen-Noord nemen heft in eigen hand tegen overlast

Bewoners Velsen-Noord nemen heft in eigen hand tegen overlast
Foto: RTVNH/Doron Sajet

Bewoners van Velsen-Noord gaan elkaar via WhatsApp waarschuwen voor overlast in de wijk.

Dat zegt voorzitter van het Wijkplatform Leo Aardenburg tegen onze nieuwspartner RTV-NH. Volgens Aardenburg is het niet zo dat de overlast opeens extreem is toegenomen, maar er moet wel echt iets gedaan worden. “We hebben het echt gehad. Met name de drugsoverlast is heel vervelend. Dealers voor de deur, dat wil toch niemand?”

Alert-systeem
Om er voor te zorgen dat buurtbewoners elkaar kunnen waarschuwen voor overlast zoals drugsdealers, worden er nu een aantal WhatsApp-groepen opgezet. “Het is een alert-systeem: via WhatsApp waarschuw je je buurtgenoten als er iets aan de hand. Daarnaast moet je natuurlijk ook gewoon de politie bellen.”

In Nieuw-Vennep en Santpoort-Zuid worden de WhatsApp-groepen al gebruikt door bewoners om elkaar te waarschuwen als ze iets verdachts zien.

Maandag overlegt het wijkteam verder over concrete oplossingen. Ook wordt er gekeken of er maatregelen voor de lange termijn kunnen worden genomen.