Extra politie op kermis IJmuiden na bekogelingen

Extra politie op kermis IJmuiden na bekogelingen
De kermis op het Kennemerplein Foto: Wijkagent Jerry Ramdayal (‏@POL_Ramdayal) via Twitter

De politie heeft extra mensen ingezet om de grimmige sfeer op bij de kermis op Kennemerplein in IJmuiden-Centrum de kop in te drukken.

Update: Inmiddels heeft de politie drie jongeren van het plein verwijderd. Volgens wijkagent Jerry Ramdayal was de sfeer op donderdagavond ‘rustig’.

Dit artikel is afkomstig van onze nieuwspartner RTV-NH.

Dat meldt de IJmuider Courant donderdagavond. Kermisexploitanten dreigen hun attracties voortijdig af te breken, omdat een groep jongeren er voor ernstige overlast zorgt.

De politie zegt tegen de krant dat er op het Kennemerplein, waar de kermis staat, sinds donderdag intensiever wordt gesurveilleerd. Volgens kermisorganisator Klaas Braak heeft een groep van zo’n twintig jongens de sfeer verziekt.

De groep jongens zou onder meer meisjes in botsauto’s hebben bespuugd en klanten van supermarkt Vomar op datzelfde plein hebben bekogeld met brood. “Wat ik woensdagavond bij mijn attractie zag, heb ik hier nog niet eerder meegemaakt. Daarom heb ik de politie erbij gehaald’’, zo vertelt de kermisorganisator aan de IJmuider Courant.

De organisator en de exploitanten hebben nu zelf beveiliging ingehuurd om de overlast de kop in te indrukken. Na de incidenten van woensdagavond zou de groep beveiligers zijn uitgebreid van twee naar drie.