Drankrijder gepakt voor ongeval en bezit illegaal vuurwerk

Drankrijder gepakt voor ongeval en bezit illegaal vuurwerk
Alcohol. Foto: Flickr.com/ Christopher Porter

Vier-dubbel raak voor de politie in Velsen afgelopen woensdag.

De politie heeft woensdagavond een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die slingerend over de Hagelingerweg in Santpoort-Noord reed. Eerder op zijn route had de man een ongeval veroorzaakt en was hij doorgereden.

De man was te bezopen om mee te werken aan een blaastest dus moest hij mee naar het bureau. Daar kwam de politie erachter de de man maar liefst vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had.

Na een inspectie van zijn voertuig bleek ook nog eens dat zijn auto totaal niet voldeed aan de eisen. De remmen waren slecht, de stuurbekrachtiging werkte niet en ook zijn kilometerteller was stuk. Als klap op de vuurpijl bleek er ook nog eens illegaal vuurwerk in zijn auto te liggen.