School’s cool zoekt hulp om schooluitval te verminderen

School’s cool zoekt hulp om schooluitval te verminderen
Pauline begeleidt Irja met haar schoolwerk. Foto: School's cool IJmond.

School’s cool IJmond is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen schooluitval onder jongeren te verminderen.

Pauline begeleidt Irja met haar schoolwerk. Foto: School's cool IJmond.
Pauline begeleidt Irja met haar schoolwerk. Foto: School’s cool IJmond.

School’s cool koppelt thuismentoren aan brugklasleerlingen die door persoonlijke omstandigheden een groter risico lopen op schooluitval. “Met een tot twee uur begeleiding per week maken deze vrijwilligers een wereld van verschil,” schrijft de organisatie.

Voor komend schooljaar worden nog nieuwe vrijwilligers gezocht. Zij krijgen de komende maanden een training en daarna ondersteuning van de coördinator, die ook regelmatig bijeenkomsten organiseert waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld.

School’s cool is vijf jaar geleden begonnen in Velsen en sinds vorig jaar ook actief in Beverwijk en Heemskerk. In Velsen wordt School’s cool vooral gefinancierd door de gemeente. De uitbreiding naar de andere IJmondgemeenten wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Kinderpostzegels Nederland.