Watervrienden IJmuiden wint Kampioensbeker

Watervrienden IJmuiden wint Kampioensbeker
Wedtsrijdploeg Watervrienden IJmuiden. Foto: Sjoerd Dekker | RTV Seaport

Op zondag 13 april zijn de wedstrijdzwemmers van Watervrienden IJmuiden met een ruime voorsprong kampioen geworden in de tweede klasse van de Landelijke Zwemkompetitie (LZK) van Watervrienden Nederland. Vanaf volgend jaar zal de ploeg actief zijn in de hoofdklasse.

Wedstrijdploeg Watervrienden IJmuiden. Foto: Sjoerd Dekker | RTV Seaport
Wedstrijdploeg Watervrienden IJmuiden.
Foto: Sjoerd Dekker | RTV Seaport

 

“De uitslag overduidelijk,” aldus Wedstrijdsecretaris Peter Linsen: “We zijn met overmacht kampioen; het verschil met de nummer twee is 219 punten over drie wedstrijden.” Die overmacht van de IJmuidenaren is duidelijk in het klassement; 27 plaatsen in de top drie, waaronder vijf afstanden met twee WVIJ’ers in de top drie. Zo stonden Tessa Bakker en Naomi Schotvanger twee keer met z’n tweeën in de top drie en haalden Rik Hofland en Ben Zentveld een gedeelde eerste plaats op de 100 meter wisselslag. Bij de jongens tot 11 jaar was Miguel Klooster twee keer eerste op de 50 meter vlinderslag en 100 meter schoolslag.

De trainers Ron, Hans en Piet hebben genoten van de prestaties van hun zwemmers. Hoofdtrainer Ron Blok: “Zowel zwemmers als trainers hebben hard gewerkt om deze prestatie neer te zetten. In alle leeftijdscategorieën is goed gezwommen. Vooral op de keerpunten is bij de jongsten veel geoefend en het resultaat was zichtbaar tijdens de wedstrijd.”

Spectaculair was de afsluiting van de wedstrijd. Tijdens de Zweedse estafette zwemmen acht deelnemers uit verschillende leeftijdscategorieën alle slagen en afstanden. Blok: “Halverwege lag WVIJ nog met een halve baan voor. Maar bij de slotafstand, de 25 vlinder, lagen we gelijk met Lisse. Sander Mol heeft alles uit zijn lijf geperst om alsnog als eerste aan te tikken. Het was een spannende race en mooi om te zien hoe er op sportieve wijze een goed resultaat werd behaald.”