Gemeente organiseert fietsfeest op Plein 1945

Gemeente organiseert fietsfeest op Plein 1945
Fietsers in Velsen. Foto: Gemeente Velsen/Marcel Reimer

De gemeente Velsen organiseert aanstaande zaterdag samen met de Fietsersbond een fietsfeest op Plein 1945 in IJmuiden.

Fietsers in Velsen. Foto: Gemeente Velsen/Marcel Reimer
Fietsers in Velsen. Foto: Gemeente Velsen/Marcel Reimer

Aanleiding is dat Velsen is genomineerd voor Fietsstad 2014, samen met de gemeente Almere, Eindhoven, Enschede en Zwolle. “Het is bijzonder dat een relatief kleine gemeente als Velsen genomineerd is,” schrijft de gemeente. “Het Fietsfeest Velsen is voor elke fietsende Velsenaar, jong en oud. Naast informatie is er vooral veel te zien, te doen en te beleven.”

Het fietsfeest begint om 13:00 uur en duurt tot 16t:00 uur. Op Plein 1945 in IJmuiden zijn dan informatiestands, demonstraties en diverse activiteiten te vinden. Ook wordt er een fietstocht gehouden door Spaarnwoude (start 14:00 uur).

Klik hier voor het volledige programma.