VIDEO: RUSLAND ANNEXEERT IJMUIDEN

VIDEO: RUSLAND ANNEXEERT IJMUIDEN
Foto: Frits Houtgraaf

Na de inval van Rusland op De Krim in Oekraïne lijkt IJmuiden het volgende slachtoffer te worden van de Russische expansiedrift.

Foto: Frits Houtgraaf
Foto: Frits Houtgraaf

Deze ochtend landde enkele zware militaire voertuigen nabij de IJmuidense haven. Onbevestigde berichten spreken van een Russische invasie. De ferry-verbinding met Newcastle (Verenigd Koninkrijk) zou zelfs al in Russische handen zijn gevallen.

De aanhoudende onrust onder de bevolking over de HOV-verbinding tussen Velsen en Haarlem zou volgens bronnen de spreekwoordelijke druppel voor Rusland zijn geweest. Poetin zou een definitief einde willen maken aan de aanhoudende protesten in de kuststad. Een ‘plaatsvergissing’ wordt ook niet uitgesloten: mogelijk zag Poetin IJmuiden aan voor het Oekraïense Tsjernobyl.

UPDATE: Volgens onze nieuwspartners van RTV-NH gaat het niet om een Russische inval, maar een vervoer van legermaterieel naar een basis in Doorn. Verslaggever Frits Houtgraaf maakte er een video van: