Telegraaf: Nieuwe kans voor Fast Flying Ferry

Telegraaf: Nieuwe kans voor Fast Flying Ferry
RTV Seaport / Ron Pichel
De boten van Connexion liggen nu eenzaam in een haven in Velsen-Noord. Foto: RTV Seaport/Ron Pichel
De boten van Connexion liggen nu eenzaam in een haven in Velsen-Noord. Foto: RTV Seaport/Ron Pichel

Een terugkeer van een bootverbinding tussen Amsterdam en Velsen lijkt zeer reëel.

Dat blijkt onder meer uit berichtgeving in De Telegraaf vanochtend. De krant pakt uit met bijna een pagina-groot artikel over de Fast Flying Ferry.

Volgens de krant is de provincie bezig met een succesvolle marktconsultatie. Statenlid Hein Struben (D66) is voorzitter van die consultatie-werkgroep, die nu onderzoekt of het toch mogelijk is om een rendabele waterbus door het Noordzeekanaalgebied te laten varen. “Als blijkt dat openbaar vervoer over water gewoon te duur is, dan is het niet anders. Maar voordat we dit model helemaal opgeven, willen we dat eerst onderzoeken.”

De Telegraaf deze ochtend. Foto via Blendle.
De Telegraaf deze ochtend. Foto via Blendle.

De marktconsultatie heeft in Noord-Holland in elk geval belangstelling gewekt van marktpartijen, laat Struben weten aan de website Binnenlands Bestuur. De komende tijd gaat de werkgroep met hen in gesprek. Daaruit rolt straks een advies aan de provincie om wel of niet opnieuw te kijken naar een ov-verbinding tussen IJmuiden en Amsterdam over water.