Hoogbejaarde IJmuidense slachtoffer babbeltruc

Hoogbejaarde IJmuidense slachtoffer babbeltruc
Foto: © Flickr / alexa fades away
Foto: © Flickr / alexa fades away
Foto: © Flickr / alexa fades away

Een hoogbejaarde vrouw is vrijdag aan het eind van de ochtend slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Dat meldt de politie. In de woning van de vrouw aan het Moerbergplantsoen werden tussen 11:00 en 12:00 uur geld en sieraden weggenomen.

Het slachtoffer kwam vrijdag terug van boodschappen doen en trof voor de centrale toegansdeur een onbekende vrouw aan. De onbekende hing een verhaal op dat zij interesse had in de leegstaande woning boven die van het slachtoffer en dat ze graag even wilde kijken hoe de indeling van de woning was.

Vervolgens gaf de bejaarde vrouw de persoon een rondleiding door haar huis. De onbekende was ongeveer 15 minuten binnen geweest en mogelijk heeft in de tussentijd een tweede persoon het geld en de sieraden weggenomen.

Het slachtoffer wist volgens de politie het volgende signalement van de vrouw te geven: – 50 tot 60 jaar – ongeveer 1.60m lang – normaal postuur – licht getint – donkerbruine ogen – donkerbruin haar, opgestoken – zwarte, lange mantel tot op de enkel – zwarte ballerina-schoenen

Mensen die wat gezien hebben kunnen zich melden bij de politie in IJmuiden.