Gemeente doet aangifte vanwege Wilders/Hitler-bankje Duinwijk

Gemeente doet aangifte vanwege Wilders/Hitler-bankje Duinwijk
Het bankje. Foto: Femke van Hettema (via Facebook.com)
Het bankje. Foto: Femke van Hettema (via Facebook.com)

De gemeente Velsen doet aangifte bij de politie over de haatzaaiende teksten op het bushokje in IJmuiden-Duinwijk.

“Het doen van aangifte is belangrijk om een grotere pakkans van de dader te bewerkstelligen en om patronen te kunnen ontdekken, bijvoorbeeld als dezelfde teksten plots op meerdere plekken opduiken of als in een bepaalde buurt ineens veel vaker discriminerende graffiti geklad wordt.”
 
De gemeente heeft opdracht gegeven om de teksten op het bankje in het hokje te verwijderen. Vandalen hadden op het bankje aan de Planetenweg onder andere ‘Heil Hitler’ en ‘Meer Wilders’ geschreven. Ook stond er ‘kut Moslims’.