[Update] Geen treinen tussen Santpoort-Noord en Haarlem

Tussen Santpoort-Noord en Haarlem rijden geen treinen in verband met herstelwerkzaamheden. Zondagochtend sloeg de bliksem in. Er zullen bussen worden ingezet tussen Haarlem en Beverwijk. Er rijden ook bussen tussen Haarlem en Santpoort-Noord.

Volgens de huidige verwachting is de storing pas om zaterdag 29 maart om 02:00 uur verholpen.

Update 12:50 uur

ProRail meldt in een persbericht dat de bliksem in de relaiskast is ingeslagen. Er is voor gekozen om direct de hele relaiskast te vervangen. Iedere relaiskast is uniek en moet volledig op maat worden gemaakt. De configuratie van de kast, afgestemd op die specifieke locatie (met seinen, wissels, overwegen, etc. in de buurt), kost dan ook tijd. Vervolgens moet de relaiskast voor gebruik nog uitvoerig worden getest zodat treinen weer veilig over de sporen kunnen rijden. Vandaar dat pas in het weekend het treinverkeer hervat kan worden.