[VIDEO] Kandidaat gewond na val kroonluchter in live-uitzending

[VIDEO] Kandidaat gewond na val kroonluchter in live-uitzending
Het incident was live te zien op RTV Seaport.
Burgemeester Franc Weerwind zorgde persoonlijk voor een goede afloop van het ongeluk. FOTO: RTV Seaport/Ron Pichel
Burgemeester Franc Weerwind zorgde persoonlijk voor een goede afloop van het ongeluk.
Foto: RTV Seaport/Ron Pichel

Een net gekozen raadslid is vanochtend aan zijn hoofd gewond geraakt nadat tijdens de bekendmaking van de verkiezingsresultaten op RTV Seaport een groot stuk glas van een kroonluchter naar beneden viel. 

Het ongeluk gebeurde in de burgerzaal van het Stadhuis Velsen in IJmuiden en was live te zien op RTV Seaport in het ontbijtprogramma. Burgemeester Franc Weerwind wilde net de uitslag van de voorkeurstemmen bekend maken toen het stuk van de kroonluchter viel. Zelf werd de Burgemeester maar net niet geraakt.

Het aspirant-raadslid raakte flink gewond aan zijn achterhoofd en werd ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. Daarna kon de bekendmaking alsnog doorgaan.

Waarom het stuk glas losliet is nog onbekend. Tijdens de bekendmaking waren er wel mensen op het dak van het stadhuis aan het werk.

Het stadhuis wordt 26 maart officieel geopend door Prinses Margriet nadat het ruim een jaar voor een grondige renovatie gesloten is geweest. De stoel van Prinses Margriet staat min of meer gepland onder de bewuste kroonluchter.