Flinke rel om Forza! IJmond-folder vol spelfouten

Flinke rel om Forza! IJmond-folder vol spelfouten
De bewuste folder. Foto @petracs op Twitter.
De bewuste folder. Foto @petracs op Twitter.

Op Twitter is een flinke rel ontstaan nadat een kandidaat-raadslid van Forza! IJmond op eigen houtje een folder heeft verspreid vol met spelfouten.

Lees ook: ‘Forza! wil goet Nederlants voor iedereen’

Via Twitter reageerde Forza! in eerste instantie woest op de folder. De folder werd ‘nep’ genoemd en de partij dreigde zelfs met een aangifte wegens smaad. Volgens Forza! zou de folder zelfs zijn verstuurd door de zittende Velsense partijen.

Niet heel veel later bleek de folder toch echt te zijn, maar eenzijdig verspreid door kandidaat-raadslid Lieneke Teske. Teske bevestigde dat zelf aan RTV Seaport. “Iemand heeft de folder voor mij gemaakt om mij aan extra naamsbekendheid te helpen,” aldus Teske. “We hebben de folder vervolgens samen verspreid.”

Het CDA reageerde vervolgens weer woest op de uitlatingen van Forza! en riep op om de berichten te rectificeren. Teske staat op nummer vijf van de kandidatenlijst en zit momenteel in de gemeenteraad namens Velsen Lokaal.

 

Schermafbeelding 2014-03-17 om 20.12.24Schermafbeelding 2014-03-17 om 20.12.13Schermafbeelding 2014-03-17 om 20.11.51