Vögele betaalt stookkosten kunsttentoonstelling

Vögele betaalt stookkosten kunsttentoonstelling
RTV Seaport/Jelle Dijkstra

Het Zwitserse modeconcern Vögele zal alle stook- en elektriciteitskosten voor de kunsttentoonstelling VAK betalen. De toonstelling van Velsense amateurkunstenaars (VAK) wordt gehouden in het oude pand van Vögele aan de Lange Nieuwstraat in IJmuiden.

Het oude pand van Vögele. Foto: RTV Seaport/Jelle Dijkstra
Het oude pand van Vögele. Foto: RTV Seaport/Jelle Dijkstra

Dat maakte de organisatie van de kunsttentoonstelling bekend tijdens de opening van de tweede tentoonstelling. Per brief heeft het modeconcern laten weten dat ze via-via kennis hadden genomen van de expositie.

Vögele is geen eigenaar van het pand, dat is de gemeente. De stook- en elektriciteitskosten zijn zo’n 1500 euro per maand.