Bouwen Oud-IJmuiden hervat: geen parkeergarage

Bouwen Oud-IJmuiden hervat: geen parkeergarage
Zo moet het Thaliaplein, met rechtsonder het Thalia Theater, er straks uit komen te zien. Foto: Gemeente Velsen

Dit najaar zal de woningbouw in Oud-IJmuiden weer worden hervat. Dat maakte het College van Burgemeester en Wethouders zojuist bekend.

Zo moet het Thaliaplein, met rechtsonder het Thalia Theater, er straks uit komen te zien. Foto: Gemeente Velsen
Zo moet het Thaliaplein, met rechtsonder het Thalia Theater, er straks uit komen te zien. Foto: Gemeente Velsen

Wel zal de beoogde parkeergarage geen doorgang vinden. “Als gevolg van de huidige economische situatie en de consequenties daarvan voor de woningmarkt is de realisatie van dit ontbrekende woongebouw (blok 10) telkens uitgesteld,” schrijft het college. “Het college is daarom nu eenmalig bereid om af te wijken van het bestaande beleid en de eis van een ondergrondse parkeergarage onder dit woongebouw te laten vallen. Hierdoor kan woningbedrijf Velsen, mogelijk aangevuld met woningcorporatie Velison Wonen, investeren in nieuwe huurwoningen in blok 10 in plaats van in de parkeergarage.”

Ter compensatie zullen er extra parkeerplaatsen gemaakt worden in de openbare ruimte. ‘Blok 10’ is het gebied nabij het Thalia Theater.¬†Volgens het college zal ook het langverwachte Tahaliaplein worden aangelegd.

Dit nieuwproject wordt tevens het eerste Velsense project waarbij het mogelijk is om een huis te kopen met een starterslening.