Dubbel zoveel zonnepanelen via Energiek Velsen

Dubbel zoveel zonnepanelen via Energiek Velsen

Op de inkoopactie van zonnepanelen voor huizen hebben bij lokale duurzame energiecoöperatie Energiek Velsen 35 woningen ingeschreven. Twee keer zoveel huishoudens ten opzichte van de eerste actie van de coöperatie.

Dat maakte de organisatie bekend. Na een inschrijfronde van vijf installateurs is Sunshine Solutions uit Velserbroek uitgekozen voor de levering en plaatsing van de panelen. “We hebben samen met enkele leden de offertes van de diverse partijen grondig bekeken en beoordeeld. Zowel op kwaliteit, garanties, prijs etcetera. Sunshine Solutions kwam als beste uit de bus en biedt Europese panelen aan”, aldus Douwe van Rees.

“Wij merken dat gezamenlijk inkopen op deze manier goed werkt en zo kunnen we bijdragen aan verduurzaming in Velsen. Panelen verdienen zichzelf snel terug en het is mooi dat we voor de plaatsing en levering lokale bedrijven kunnen betrekken”. Energiek Velsen is een coöperatie opgericht door inwoners van Velsen, heeft geen winstoogmerk en telt momenteel circa 70 leden.