Boompjes voor Nationale Boomfeestdag in Velsen

In het kader van Nationale Boomfeestdag worden op woensdagochtend 12 maart op het plantsoen bij de Mercuriusstraat – Planetenweg in IJmuiden-Zeewijk een aantal nieuwe bomen en heesters geplant. Zo’n 30 kinderen van groepen 6 en 7 van basisschool de Zandloper zullen samen met het college van burgemeester en wethouders heester en bomen planten in het gerenoveerde plantsoen.

De scholieren zijn om ongeveer 10:30 aanwezig, het college sluit om 11 uur aan. Er worden twee heestervakken ingericht met struiken die in het voorjaar en de zomer bloeien. Tussen de lage struiken komen groepjes met hogere vlinderstruiken. Er worden ook bomen geplant, een aantal paardenkastanjes en sierkersen. Alle heesters en bomen zijn wit bloeiend en zijn een soort van snack voor vlinders en bijen. De bloeitijd van de heesters en bomen spreidt zich uit van maart tot en met september.

Het hele plantsoen is opgeknapt met nieuwe wandelpaden, heestervakken en bomen. Het kunstwerk is teruggeplaatst naar zijn oude plek en het grasveld wordt helemaal opnieuw aangelegd. De paden door het plantsoen zijn van dezelfde soort en kleur stenen als het winkelplein aan de overkant van de Planetenweg.