Wéér inbraak bij VV IJmuiden: ‘Ronduit klote’

Wéér inbraak bij VV IJmuiden: ‘Ronduit klote’

Voor de derde keer in twee weken tijd is voetbalclub VV IJmuiden uit Velsen-Zuid opgeschrikt door een inbraak. Net als afgelopen zondag is er voor duizenden euro’s aan koperwerk gestolen uit de kleedkamers.

“Door de onverlaat (om me netjes uit te drukken) die voor een paar honderd euro koper onze accomodatie zo grondig vernield moeten wij als vereniging diep in onze financiële reserves putten,” schrijft bestuurslid Jeroen Verwoort op Facebook. “Reserves waar we een leuker doel voor hadden. Zoals het opknappen van de keuken. Het verbouwen van kleedkamers. Nu loop je als vereniging weer achter de feiten aan.”

“Ik word er moedeloos van. Waarom is het nodig om een vereniging, waar mensen van allerlei achtergronden en leeftijden samen komen in hun vrije tijd om een bal te trappen, drankje te drinken of een kaartje te leggen, voor een paar rottige euro’s zo te duperen?” vervolgt Verwoort. “Wat gaat er in zo iemand om? Wat ziet diegene als hij in de spiegel kijkt? Zal hij rustig slapen ‘s nachts?”

De jeugdclub van Ajacied Joël Veltman had eerder deze week al aangifte gedaan van de inbraken. “Maar het is en blijft ronduit klote, excusez-le-mot.”