Tweede AntiKraakBieb in Kunstencentrum Velsen

Tweede AntiKraakBieb in Kunstencentrum Velsen
Archieffoto Bibliotheek Velsen

De Bibliotheek Velsen heeft een tweede vestiging van de AntiKraakBieb geopend in het Kunstencentrum Velsen in IJmuiden. Bezoekers van het Kunstencentrum (cursisten, maar ook ouders die hun kinderen naar de cursussen brengen en op hen blijven wachten) krijgen daarmee de beschikking over een aantrekkelijke collectie kunst- en cultuurboeken.

Eerder opende de bibliotheek ook al een AntiKraakBieb in Velsen-Noord. Met dit initiatief willen de twee cultuurbedrijven, bibliotheek en kunstencentrum, hun locaties en producten meer voor hun afzonderlijke achterbannen openstellen.

Ook de Stadsschouwburg, RTV Seaport en de Volksuniversiteit Velsen gaan in de samenwerking participeren. De (cultuur)instellingen geven daarmee het signaal af dat met meer samenwerking binnen de bestaande middelen en mogelijkheden een groter aanbod voor de burgers van Velsen kan worden gerealiseerd.