Geen ‘StadsWiFi’ voor Velsen

Geen ‘StadsWiFi’ voor Velsen

Er komt geen gemeentelijke WiFi in Velsen. Dat maakte het college van burgemeester en wethouders bekend.

“De ontwikkelingen in de markt gaan snel,” schrijft het college. “Mobiel internet wordt steeds sneller, na 3G en 4G is nu ook 5G in opkomst. Omdat het ook steeds goedkoper wordt gaan steeds meer mensen het gebruiken via een abonnementsvorm, waardoor de behoefte aan WIFI voor de inwoners van Nederland naar verwachting kleiner zal worden.”

De gemeente zal zelf geen WiFi netwerken aanleggen, maar laat dit over aan ondernemers. “In de gemeentelijke gebouwen (stadhuis, wijkposten, zwembad De Heerenduinen) is Open WIFI ingesteld waar bezoekers gratis gebruik van kunnen maken. Verder wil de gemeente zelf geen actieve rol te spelen in het realiseren van WIFI op locaties in openbare gebieden. Het initiatief voor het realiseren van WIFI laat de gemeente dan bij de ondernemers en andere marktpartijen, die daar nu ook al goed zelf op inspelen.”

In augustus 2013 zijn er in de gemeenteraad vragen gesteld over de subsidiemogelijkheden van de provincie voor het realiseren van WiFi en de meerwaarde van WiFi voor de Visie Kennisrijk Werken.