Coalitiepartijen woest op Velsen Lokaal om LVVP

Coalitiepartijen woest op Velsen Lokaal om LVVP

De fracties van het CDA, PvdA, D66 en VVD zijn woest op het verzoek van Velsen Lokaal om de besluitvorming rond het Lokaal Verkeers- en Vervoersplan (LVVP) van de raadsagenda te halen. In een gezamenlijke brief aan burgemeester Franc Weerwind, die in handen is van RTV Seaport, noemen de fracties de actie van Velsen Lokaal ‘een aantasting van de integriteit van onze dagelijks bestuurders’.

Volgens de vier fracties zou Velsen Lokaal de wethouders van de coalitiepartijen er van beschuldigen geen onderscheid te kunnen maken tussen het werk als wethouder en het werk als lijstrekker rond de gemeenteraadsverkiezingen.

Aanstaande donderdag zou het LVVP op de agenda van de gemeenteraad staan, maar ook de coalitiepartijen vragen nu het LVVP wegens een gebrek aan draagvlak van de agenda halen.

Velsen Lokaal-fractievoorzitter Marianne Vos laat in een reactie weten donderdag tijdens de raadsvergadering te reageren op de brief. Eerder vandaag maakte Velsen Lokaal bekend het LVVP van de agenda willen te halen. “Dit is een onderwerp voor de nieuwe raad,” schreef te partij via Twitter.