KHC Strawberries lanceert sportiviteitscampagne

KHC Strawberries lanceert sportiviteitscampagne
Publiciteitsfoto KHC Strawberries

Hockeyclub Strawberries lanceert op 8 maart een nieuwe sportiviteit- en respectcampagne. Onder de noemer ‘Shake Hands’ probeert de club uit Driehuis samen met 41 andere Noord Hollandse hockeyverenigingen sportiviteit terug te brengen op de hockeyvelden.

“Vanaf 8 maart geven alle spelers elkaar voor en na de wedstrijd een hand, bedanken zij de scheidsrechters en drinken zij gezamenlijk een drankje,” schrijf de hockeyclub. “Voor een deel zijn dit hockeytradities die in ere worden hersteld. Shake Hands moet een bijdrage leveren aan sportiviteit en respect op de hockeyvelden.”

Shake Hands is een initiatief van de hockeyverenigingen in Noord Holland zèlf. In november 2013 kwamen de clubs tot de conclusie dat er iets moet gebeuren op het gebied van sportiviteit en respect, maar dat gezamenlijke initiatieven ontbreken. Met deze campagne worden de inspanningen om hockey ‘leuk te houden’ op elkaar afgestemd. De KNHB ondersteunt het initiatief van harte en andere districten hebben inmiddels interesse getoond.

De actie heeft een Facebook-pagina in het leven geroepen. Ook is er een Twitteraccount.