Witte Theater hervat programmering en maakt ‘doorstart’

Witte Theater hervat programmering en maakt ‘doorstart’
Flickr.com/Some rights reserved by happy days photos and art

Het Witte Theater zal haar deuren weer openen voor verenigingen en voorstellingen. Dat maakte het bestuur van het IJmuidense theater bekend.

Het bestuur schrijft op veler verzoek weer tijdelijk voorstellingen in het theater te programmeren. Eerder werden er al weer films getoond in het Witte Theater.

“We zijn blij om te melden dat er een zaakwaarnemer is gevonden die de gang van zaken in het theater voor zijn rekening neemt,” schrijft het bestuur. “Dit is Marcel Klein Ovink. Marcel heeft veel ervaring in de professionele theaterwereld. Hij zal ook contactpersoon zijn voor de boekingen.”

De gemeente Velsen heeft in 2012 in het kader van de bezuinigingen besloten de subsidiekraan voor het theater dicht te draaien. Sindsdien worden er gesprekken gevoerd met een ondernemer, maar die gesprekken zijn nog niet tot een concrete ‘redding’ van het Witte Theater gekomen.