Klopjacht na inbraak Meervlietstraat Velsen-Zuid

Klopjacht na inbraak Meervlietstraat Velsen-Zuid

De politie heeft vrijdagavond 21 februari even na 19.30 uur een uitgebreide zoektocht gehouden na een poging inbraak bij een woning aan de Meervlietstraat. Meerdere personen probeerden hier een inbraak te plegen, maar omdat zij werden betrapt gingen ze er in een auto vandoor.

Een alerte getuige wist het kenteken van het voertuige te noteren. Meerdere agenten hebben in de omgeving gezocht naar de verdachten. Ook een politiehelikopter heeft vanuit de lucht geassisteerd.

Later die avond werd de auto teruggevonden bij het Florapark in Haarlem. Meerdere personen zijn hier vervolgens weggerend. De politie is op zoek naar mensen die hier getuige van zijn geweest. Ook informatie van rondrennende personen in de buurt van het Florapark kan van belang zijn om deze inbrekers alsnog op te sporen. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Velsen via het telefoonnummer 0900-8844.

De aangetroffen auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.