Prinses Margriet opent gerenoveerd stadhuis

Prinses Margriet opent gerenoveerd stadhuis
FOTO: RVD

Prinses Margriet zal op woensdag 26 maart het gerenoveerde stadhuis van Velsen in IJmuiden openen. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst zojuist bekend.

Prinses Margriet opende in 1965 ook het stadhuis van architect Dudok. Onderdeel van het heropeningsprogramma is een lezing van dr. H. van Bergeijk, architectuurhistoricus aan de Technische Universiteit Delft en voorzitter van De Dudok Stichting. Tevens wordt een lofzang ten gehore gebracht dat ook in 1965 bij de opening van het gebouw werd voorgedragen en nu in een in een moderne ‘rap’ wordt uitgevoerd, voorzien van actuele tekst door stadsdichter van Velsen.

De renovatie van het monumentale gemeentehuis is gestart in 2012, een duurzame verbouwing met als doel een toekomstbestendig gebouw dat tegelijkertijd zijn historische waarde heeft behouden. Soepeltjes verliep het echter niet. Er was vertraging en het contract met aannemer BAM werd opgezegd.

later meer