SP Velsen stapt voorlopig uit IJmond-raad

SP Velsen stapt voorlopig uit IJmond-raad

De Velsense SP-afdeling is dinsdag tijdens de IJmond-raadsvergadering weggelopen. Aanleiding was dat de politieke partijen die niet in alle IJmond raden vertegenwoordigd zijn, geen motie of amendement kunnen inbrengen in de regionale raadscommissie.

“De SP heeft met het opstappen regionaal een duidelijk signaal afgegeven om de afspraken, zo spoedig mogelijk, aan te passen,” schrijft de partij in een persbericht. “De SP heeft er begrip voor dat op deze avond niet direct gesproken kon worden over een mogelijke oplossing. Wel verwacht de SP van elke democratische politieke partij steun om nog voor de verkiezingen de knelpunten op te pakken. Er is volgens de uitgangspunten immers sprake van een flexibele opzet die tussentijds kan worden aangepast.”

Pas na de aanpassing van de basisafspraken zegt de SP dat het weer zinvol is om de raadscommissie IJmond te bezoeken. De IJmondraad is een vergadering tussen de gemeenteraden van Velsen, Beverwijk en Heemskerk.