Burgemeester Franc Weerwind opent tentoonstelling

Burgemeester Franc Weerwind opent de expositie van ‘Stichting Hulp aan Nubra’ op zaterdag 8 maart 2014 om 15:00 uur in de Centrale Bibliotheek. Ook wordt dan de filmdocumentaire van Hans Becker over de bergbewoners en nomaden in de Himalaya van India getoond.

De foto’s zijn gemaakt op weg naar en tijdens medische kampen in de afgelegen dorpen Pachathang in Nubra en Korzok in de Changtang regio. De bezoeker krijgt een beeld van de bevolking en de cultuur in dit afgelegen deel van de Himalaya.

Op grote hoogte moeten wegenbouwers met de aanleg van wegen de afgelegen dorpen ontsluiten en verbinden met de wereld van internet en toerisme. In dit deel van de wereld ondersteunt de stichting Hulp aan Nubra dokter Rigzin Tondup, een arts in de traditionele Tibetaanse geneeswijze. Meer informatie vindt u op www.nubra.nl.

De expositie is de hele maand maart te bezichtigen in de Centrale Bibliotheek in IJmuiden.