Tata Steel positief over protestactie

Tata Steel positief over protestactie

Tata Steel neemt de petitie die vanmorgen tijdens de protestactie is aangeboden door FNV Bondgenoten naar eigen zeggen zeer serieus. Concrete uitspraken of toezeggingen over de lopende cao-onderhandelingen zijn niet gedaan. “Deze actie was daar niet de gelegenheid voor,” aldus woordvoerder Moons.

Dat Tata Steel financieel in de lift zit, is een feit. Maar er wordt nog te weinig verdiend voor investeringen in IJmuiden. De omzet is gedaald, de grondstofprijzen blijven onverminderd hoog, er wordt minder staal verkocht en ook de fiscale winst is ontoereikend. Toch denkt het staalbedrijf er uit te komen met de onderhandelingen. “De vakbonden symboliseren de kracht en de enorme motivatie van onze medewerkers. In het verleden hebben we samen altijd goede oplossingen gevonden”, aldus woordvoerder Moons.

Bij Tata Steel Nederland werken zo’n 10.000 mensen. Eind maart loopt hun huidige cao af.