IJmuiden aan Zee decor voor grote obstakelrace

IJmuiden aan Zee decor voor grote obstakelrace

Het strand, pier, duinen en jachthaven van IJmuiden het decor zijn van een nieuw groot sportevenement. Op zaterdag 19 april vindt de allereerste Dutch Beach Masters plaats op het strand van IJmuiden aan Zee.

De extreme obstacle run, een parcours waar deelnemers onderweg diverse extreme obstakels moeten overbruggen, wordt uitgezet op het breedste strand van Nederland en belooft volgens de organisatie voor zowel de deelnemers als de bezoekers een groot spektakel te worden. De Dutch Beach Masters bestaat uit een uitdagend parcours van 6, 12 of 18 kilometer dat wordt uitgezet op het strand, de pier, de duinen en de jachthaven van IJmuiden aan Zee.

De laatste jaren heeft het fenomeen ‘bootcamp’ een enorme vlucht genomen, een intensieve training in de buitenlucht die zijn oorsprong vindt in het Amerikaanse leger. De organisatie van Dutch Beach Masters biedt sporters nu ook in Nederland de kans om hun sportieve grenzen te verleggen tijdens deze eerste editie van de extreme obstacle run. Deelnemers die iets extra willen doen, kunnen zich met een maatje inschrijven voor een Charity-buddy ticket en zich door familie en vrienden laten sponsoren. Zij krijgen een extra uitdaging in de vorm van een zandzak van 7,5 kilo die tot het einde van het parcours meegesjouwd moet worden.

Alle sponsoropbrengsten komen ten gunste van Stichting Spieren voor Spieren en Sportclub Only Friends. Meer informatie staat op de website van Dutch Beach Masters.