Kustvisie IJmuiden aan Zee stapje dichterbij

Kustvisie IJmuiden aan Zee stapje dichterbij

De ambitieuste plannen voor IJmuiden aan Zee worden mogelijk uitgevoerd. Ontwikkelaar KondorWessels gaat zich een jaar lang oriënteren het gebied rond de IJmuidense jachthaven.

Dat maakte het college van Burgemeester en Wethouders bekend. De plannen stammen uit 2006, maar zijn door de economische crisis stil komen te liggen. Het nieuwe kustinformatiecentrum, met onder andere het Pieter Vermeulen Museum, maken deel uit van de plannen.

“Als de plannen doorgaan, komen er betaalbare appartementen op deze bijzondere en heel fraaie plek van IJmuiden,” vertelt Gerlof Funke Küpper, directeur van Marina Seaport, tegenover Dichtbij.nl. “We mikken ook op een jaarrond exploitatie van sommige onderdelen binnen het plan. Denk daarbij aan onder andere het Kustinformatiecentrum.”

Het plan omvat verder woontorens en recreatiewoning rond het Kennemermeer.

2293_fullimage_Kustvisie_1
Zo moet IJmuiden aan Zee er straks uit komen te zien.