Zilver voor Suomi-atleet Van Sunder

Zilver voor Suomi-atleet Van Sunder

De zestienjarige Jelle van Sunder van Atletiekvereniging Suomi heeft zaterdag 8 februari 2014 zilver gewonnen op de 60m AA-drink NK indoor voor junioren in Apeldoorn.

Tijdens de finale sprintte Jelle van Sunder naar een tweede plaats in 7.21 seconden. Het scheelde niet veel of de Santpoortse atletiekvereniging had twee medailles veroverd op dit onderdeel.  Met maar 0.01 seconde verschil met nummer drie eindigde Jochem Dobber (16) op de vierde plaats in 7.24 seconden.

Ook op andere afstanden presteerden de Suomezen goed op het NK indoor. Op de 800m wisten zowel Michiel Rotte (18) als Mike Melchers (15) zich te plaatsen voor de finale. Ze liepen allebei een persoonlijk record, waarbij Melchers na een felle eindstrijd eindigde in 1.59.89 op een vierde plaats.

Bij de meisjes liepen Aniek Bakker (16) en Fleur Eijsbroek (17) de 60m sprint. Eijsbroek wist zich eenvoudig te plaatsen voor de halve finale, maar het deelnemersveld voor de finale was uiteindelijk te sterk.