Gemeente: ‘Portemonnee nooit weggeweest’

Gemeente: ‘Portemonnee nooit weggeweest’

De gemeente Velsen ontkent dat medewerkers van de gemeente een door het VARA-programma Rambam ingeleverde portemonnee hebben gestolen. Sterkers nog, de portemonnee is nooit weggeweest.

“De portemonnee is niet weg geweest,” schrijft een woordvoerder van de gemeente. “Rambam heeft de portemonnee ingeleverd bij de politie en vorige week weer opgehaald in het stadhuis van Velsen.”

Wel is er volgens de gemeente geld verdwenen uit de portemonnee. De gemeente heeft het onderzoek. “Echter, in plaats van 130 euro zat er 30 euro in de portemonnee. Dat is natuurlijk niet goed. In overleg met de politie wordt nu gekeken hoe dit proces beter kan worden.”

De gemeente sluit uit dat vaker portemonnees gestolen worden of verdwijnen. “Er zijn in het afgelopen jaar 1240 gevonden voorwerpen opgehaald en 1311 voorwerpen als verloren aangegeven. Er zijn geen klachten geweest.”

Maandag is de aflevering van het VARA-programma te zien. Burgemeester Franc Weerwind zal in de aflevering een reactie geven over het voorval.