‘Nieuwe bezuinigingen Tata Steel IJmuiden’

‘Nieuwe bezuinigingen Tata Steel IJmuiden’
Flickr.com/Wattman (Museum van mijn 20e eeuw)

Staalconcern Tata Steel in IJmuiden kondigt woensdagmiddag naar verwachting nieuwe bezuinigingsmaatregelen aan. Volgens Aad in ‘t Veld van FNV Bondgenoten worden eerst de ondernemingsraad en het personeel ingelicht. Dit meldt RTV Seaport-nieuwspartner RTV Noord-Holland.

Aad in ‘t Veld vreest dat er bij de kostenbesparingen ook banen verloren zullen gaan. Die banen zullen waarschijnlijk verdwijnen op de ondersteunende afdelingen. Daarnaast zullen er waarschijnlijk veel inhuurcontracten met externe bedrijven tegen het licht worden gehouden.

Dat kan gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in de regio, aldus In ‘t Veld. Vorig jaar sloten de vakbonden nog een werkgelegenheidspact met Tata Steel, waarin afgesproken werd dat er tot 2016 geen gedwongen ontslagen zouden vallen. In ‘t Veld heeft nog geen aanwijzingen dat Tata Steel dat pact nu eenzijdig wil openbreken.