Gedeputeerde Post overleeft zwaar FFF-debat

Gedeputeerde Post overleeft zwaar FFF-debat
De Fast Flying Ferry's in de haven van Velsen-Noord. Foto: RTV Seaport/Ron Pichel

Gedeputeerde Elisabeth Post (vervoer) heeft vanavond het interpellatiedebat rond de besluitvorming voor het opheffen van de Fast Flying Ferry overleefd. Twee moties van afkeuring werden uiteindelijk na drie hoofdelijke stemrondes door de Provinciale Staten verworpen.

Post en Commissaris van de Koning Johan Remkes gingen diep door het stof. Zo zei Remkes dat hij de politieke gevoeligheid van de FFF niet goed had ingeschat en nam Post alle verantwoordelijkheid op zich.

GroenLinks en SP dienden uiteindelijk een motie van afkeuring in, maar de gedeputeerde werd ‘gered’ door haar coalitiegenoten. Vorige maand ontstond ophef over Post. Ze zou opzettelijk de besluitvorming rond het opheffen van de draagvleugelboot tussen IJmuiden en Amsterdam hebben beïnvloed.

Donderdagavond zal raadslid Beryl Dreijer in de Velsense gemeenteraad ook een interpellatiedebat aanvragen. Dit debat zal live te zien zijn bij RTV Seaport.

Twee van de vier Fast Flying Ferry-boten liggen werkloos in de 3e Rijksbinnenhaven in Velsen-Noord. Foto: RTVSeaport.nl/Ron Pichel
Twee van de vier Fast Flying Ferry-boten liggen werkloos in de 3e Rijksbinnenhaven in Velsen-Noord. Foto: RTVSeaport.nl/Ron Pichel