Lagere opbrengst controleactie havengebied

Lagere opbrengst controleactie havengebied
Flickr.com/Hoguhugo

De actie van de politie, belastingdienst, marechaussee, gemeente, Openbaar Ministerie en douane in het IJmuidense havengebied heeft minder opgebracht dan vorige week.

Waar de opbrengst op 17 januari nog 45.000 euro was, was het gisteren ‘slechts’ negen duizend. Verder werden er zes auto’s in beslag genomen, veertien boeten uitgeschreven en twee mensen opgepakt.

“Het havengebied is veruit het belangrijkste centrum van economische activiteit binnen de gemeente Velsen en verdient het dan ook om als zodanig te worden gekoesterd,” schrijft de gemeente Velsen. “Uit de door de gemeenteraad van Velsen vastgestelde ‘Visie op Velsen 2025: Kennisrijk werken in Velsen’ blijkt het expliciete voornemen de belangrijke positie van het havengebied verder uit te breiden. Daarom is het van belang dat met de Visie op Velsen 2025 strijdige situaties door gezamenlijk optreden van de ketenpartners worden bestreden met het oog op een aantrekkelijk en dynamisch havengebied.”