Rabo-vestigingen Velserbroek en Santpoort-Noord mogelijk dicht

Rabo-vestigingen Velserbroek en Santpoort-Noord mogelijk dicht
Foto: RTV Seaport/Sjoerd Dekker

De Rabobank gaat haar vestigingen in Velsen ‘evalueren’. Sluiting of verandering van de vestigingen in het centrum van Velserbroek en Santpoort-Noord wordt niet uitgesloten.

“Klanten maken voor hun bankzaken steeds vaker gebruik van virtuele kanalen, zoals internetbankieren en mobielbankieren,” laat de Rabobank Velsen en Omstreken weten aan RTV Seaport. “De Rabobank speelt daarop in door steeds meer dienstverlening virtueel mogelijk te maken. We zien dat klanten andere eisen stellen aan de dienstverlening van de bank en ook aan onze vestigingen en automaten. Dit is de reden dat Rabobank Velsen en Omstreken haar kantorennetwerk evalueert.”

Volgens de bank heeft de evaluatie niets te maken met de fusie met Rabobank IJmond-Noord tot Rabobank IJmond. “Het sluiten of veranderen van onze vestigingen aan de Hagelingerweg in Santpoort Noord en de Velserbroekse Dreef in Velserbroek wordt hierbij meegenomen. Deze ontwikkeling is echter geen direct gevolg van de fusie, maar een gevolg van de ontwikkelingen op virtueel gebied.”

De vestiging in IJmuiden zal niet sluiten, maar verhuizen. “De bank wil inderdaad in 2014 een kantoor openen aan de Kennemerlaan in IJmuiden. Dit kantoor vervangt het huidige kantoor aan de Dokweg 17 in IJmuiden. Daarnaast onderzoeken wij op dit moment op welke manier wij onze klanten maximaal kunnen bedienen.”

 

Lees ook: Hoofdkantoor Rabobank IJmond in Velserbroek