Reddingsbrigade opent twitteraccount voor pieren

Reddingsbrigade opent twitteraccount voor pieren

De IJmuider Reddingsbrigade lanceert een speciaal Twitteraccount voor de IJmuidense pieren. Het account zal worden gebruikt om aan te kondigen wanneer de pieren afgesloten worden voor publiek en wanneer ze weer open gaan.

De vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade sluiten in opdracht van gemeente Velsen en Rijkswaterstaat al jarenlang de Zuidpier en de Noordpier af bij slechte weersomstandigheden. Het publiek wordt hiervan al een aantal jaar op de hoogte gesteld door middel van een groen of een rood vlaggetje op de website van de IJRB. Die geven de huidige status aan, maar geven geen informatie over hoelang deze status van kracht is. Nu kan dat dus wel via het Twitteraccount @IJRBpier.

De pieren blijven, indien geopend, toegankelijk op eigen risico. Het betreden van een gesloten pier is levensgevaarlijk en strafbaar. Overtreding van het toegangsverbod kan worden beboet met een bekeuring van 140 euro.