Nieuwe leden raad van toezicht bieb Velsen

Nieuwe leden raad van toezicht bieb Velsen
Archieffoto Bibliotheek Velsen

De raad van toezicht van Bibliotheek Velsen krijgt per 1 januari versterking. Twee nieuwe leden, Laura van der Wijden en Karlijn van Oirschot, treden toe. Beiden brengen volgens de bibliotheek een dosis ervaring mee op het gebied van marketing en communicatie.

Laura van der Wijden woont in Santpoort-Zuid en is sinds 2011 directeur van het Historisch Museum Haarlem. Ze studeerde in 2004 af en promoveerde in 2011. Met haar roman Buiten de kaart om won Van der Wijden eind 2010 de eerste Haarlemse Debuutprijs. Deze prijs is een initiatief van de Nieuwe Teisterbant en de Stadsbibliotheek Haarlem. Als directeur geeft Van der Wijden leiding aan een grote groep vrijwilligers, ontwikkelt zij samen met haar Hoofd Museale Zaken de tentoonstellingen en houdt zich bezig met de fondsenwerving om toekomstige plannen te kunnen uitvoeren.

Karlijn van Oirschot woont in Velserbroek is ruim 15 jaar werkzaam in de marketing en communicatie, momenteel bij de Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. Zij is verantwoordelijk voor het communicatiebeleid. “Ik stap met veel plezier in de raad van toezicht Bibliotheek Velsen omdat het een inspirerende omgeving is waar de bezoeker centraal staat,” zegt Van Oirschot. “De bibliotheek is net als het theater de culturele en maatschappelijke ontmoetingsplek voor jong en oud. Een mooi gegeven met veel creatieve mogelijkheden.”

De raad van toezicht van de Bibliotheek Velsen bestaat met deze aanvulling uit zes leden, onder voorzitterschap van Jan Schröer (oud-gemeenteraadslid Velsen). De bibliotheek heeft vestigingen in IJmuiden, Velserbroek en Velsen-Noord (antikraak).