Facebook-actie tegen verdwijnen papierbak-sticker

Facebook-actie tegen verdwijnen papierbak-sticker

Een IJmuidenaar is op Facebook een actie begonnen tegen het verdwijnen van de sticker met de dagen waarop het oudpapier wordt opgehaald. Huisvuilophaler HVC besloot de sticker, die normaal gesproken op de papierkliko zit geplakt, dit jaar weg te bezuinigen.

“Het is te belachelijk voor woorden,” klaagt Marco Mekenkamp, initiatiefnemer van de Facebookpagina. “Dit is geen service. Wat nou als je geen internet hebt?”

Mekenkamp had in eerste instantie geen probleem met het verdwijnen van de sticker. “Een bezuiniging, zeiden ze bij HVC,” verklaart de IJmuidenaar. “Maar toen kreeg ik gisteren opeens twee keer dezelfde brief. Exact dezelfde! Wat nou bezuinigen? Papierverspilling!”

Extra ‘dubbel’ is dat de te veel-ontvangen brief juist ging over wijzigingen van de ophaaldagen voor het papierafval. “Tot mei komen ze één keer in de vier weken op maandag, maar daarna wordt het onduidelijk.”

Wie ook de sticker met de ophaaldata terug wil, kan de Facebookpagina liken. Inmiddels heeft Mekenkamp al bijna 50 likes verzameld.