IJC: ‘Gedeputeerde Post manipuleerde besluit FFF’

IJC: ‘Gedeputeerde Post manipuleerde besluit FFF’
De Fast Flying Ferry op de laatste dag in Velsen-Zuid.

Gedeputeerde Elisabeth Post zou bewust de besluitvorming rond het opheffen van de Fast Flying Ferry hebben beïnvloed. Dat meldt de IJmuider Courant vanochtend op basis van onderzoek door de aspirant-raadsleden Johan Sieraard (Forza!IJmond) en Bram Diepstraten (Velsen Lokaal).

Volgens de krant wilde vervoerder Connexxion nadat bedrijven en de gemeente Velsen geld hadden toegezegd de Fast Flying Ferry verlengen, maar zette de gedeputeerde alles op alles om dat te voorkomen. “Elke provinciale bijdrage, hoe laag ook, is te groot voor het college van gedeputeerde staten,” schrijft een medewerker van de provincie in de krant.

Ook liet Post een tekst opstellen en stuurde die via Connexxion naar zichzelf. Hierin schrijft Connexxion – maar dus eigenlijk gedeputeerde Post – dat een eventuele doorstart van een jaar uitgesloten is en dat het stopzetten intern bij Connexxion al was doorgezet waardoor een doorstart van de FFF absoluut niet meer mogelijk was.