Westerman: ‘WT zonder subsidie is geen eenvoudige opgave’

Westerman: ‘WT zonder subsidie is geen eenvoudige opgave’
Foto: Chris Hoppenbrouwer/RTV Seaport

Wethouder Wim Westerman van cultuur wuift de kritiek in de brandbrief van het bestuur van Stichting Witte Theater weg. De wethouder zegt dat er juist hard wordt gewerkt om het Witte Theater snel weer open te krijgen.

“Er wordt hard gewerkt om een rendabele exploitatie, en daarmee het behoud van de functies van het Witte Theater, mogelijk te maken,” zegt Westerman tegenover RTV Seaport. “Daarbij moet worden gerealiseerd dat het geen eenvoudige opgave is om een theater zonder te exploiteren en dat dit daarom ook de nodige tijd kost.”

De stichting beklaagde zich ook over het feit dat meerdere partijen zich gemeld hebben om het theater een nieuw leven in te blazen, maar dat de wethouder blijft weigeren met andere partijen in gesprek te gaan. “Wij zijn van mening dat we eerst de verkenning van de mogelijkheden van exploitatie door de partij waarmee wij in onderhandeling zijn moeten afronden alvorens gesprekken aan te gaan met een nieuwe partij,” verklaart Westerman.

Wanneer die onderhandelingen voltooid zijn, is nog onbekend. “Deze onderhandelingen zijn volop gaande.”