Fast Flying Ferry officieel uit de vaart

Fast Flying Ferry officieel uit de vaart

Vanaf vandaag is de Fast Flying Ferry officieel uit de vaart. De draagvleugelbootdienst tussen het Pontplein in IJmuiden en het Centraal Station van Amsterdam heeft bijna 15 jaar gevaren.

Halverwege vorig jaar besloot de Provincie Noord-Holland de stekker uit de dienst te trekken, nadat de reizigersaantallen na ongelukken en een 40-minuten dienstregeling fors waren teruggelopen. Wel zal er onderzoek worden gedaan naar vervangende veerdiensten. De eerste resultaten worden pas in de loop van volgend jaar verwacht.

Dinsdag, op oudejaarsdag, werd de dienst definitief uit de vaart genomen. Onder belangstelling van een handvol reizigers en landelijke pers voerde Fast Flying Ferry voor het laatst tussen Amsterdam en IJmuiden. Vervoerder Connexxion zet met een bijdrage van de provincie per direct extra bussen in tijdens de spits tussen IJmuiden-Zeewijk en Amsterdam Sloterdijk Station.

Men mocht maandag gratis op en neer reizen tussen IJmuiden en Amsterdam. De FFF is nu definitief verleden tijd.
Men mocht maandag gratis op en neer reizen tussen IJmuiden en Amsterdam. De FFF is nu definitief verleden tijd.