Slordig Telstar toch door na bekerthriller

© RTV Seaport / Dennis Gouda

Live op ESPN.Telstar en Spakenburg waren er klaar voor dinsdagavond om 21.00 uur. De winnaar geplaatst voor de laatste 16. Van onderschatting kon natuurlijk geen sprake zijn aan Velsense kant want in de vorige ronde kwam er een verlenging aan te pas in Werkendam tegen Kozakken Boys, dit seizoen een laagvlieger in de 2e divisie. Ook Spakenburg draait nog niet op volle toeren, al presteren ‘’De Blauwen’’ na een trainerswissel recentelijk wat constanter. Vormverlies kostte namelijk trainer Eric ‘’ wat hebben wij toch een k*t keeper’’  Meijers al rap zijn baan. Telstar moest het stellen zonder de voor de beker geschorste Glynor Plet. Andries Jonker koos voorin wederom voor Rein Smit en Gyliano van Velzen.

Het duel werd er een voor de (beker)annalen. Het had alles in zich wat bekervoetbal zo speciaal maakt. Gele kaarten, een rode kaart, vuurwerk van achter de tribune, blessures, een tsunami aan wissels en Telstar dat bij het scheiden van de markt bijna nog een 3-1 voorsprong in rook zag vervliegen. Telstar opende furieus, met name als Yassine Zakir opstoomde langs de zijlijn. Gyliano van Velzen opende de score uit een pass van Zakir en een monsterscore leek binnen bereik want Spakenburg kreeg letterlijk alle hoeken van het veld te zien. Toch was het Spakenburger en voormalig Witte Leeuw Floris van der Linden  die na een vrije trap ongehinderd  door een van het hoofd geschampte bal van Siebe Vandermeulen in minuut 37 vrij gelukkig binnenkant paal de ploegen weer in evenwicht bracht. Telstar repareerde die wat ongelukkige tegentreffer al een minuut later. Wederom was het Zakir die een hoofdrol opeiste en droog rand strafschopgebied de bal langs de goede kant van de paal knalde; 2-1.

Toen een minuut na rust Delvechio Blackson met een flipperkast goal  3-1 aantekende, was het onmachtige Spakenburg op dat moment rijp voor de slacht. Aan alle kanten werden “ de Blauwen’’  voorbij gerend en dat het op het uur geen 6 of misschien wel 7 of 8-1 stond was een groot wonder. Maar toen kwam minuut 68! Een spaarzame Spakenburgse aanval vond wederom van der Linden en die pakte het vervroegde kerstpresentje dankbaar uit;3-2. Spakenburg rook bloed en ging opeens met volle moed de aanval zoeken. Tien minuten voor tijd gebeurde het onvermijdelijke toen invaller Lowie van Zundert 3-3 aantekende. Telstar wankelde in blessuretijd, zag diezelfde van Zundert een enorme kans missen op 3-4 en sleepte voor de poorten van de spreekwoordelijke hel er een verlenging uit.

In die toegevoegde tijd stelde Telstar, de hele avond veel fitter en frisser, orde op zaken. Spakenburg zag invaller Joel Amakodo met een rode kaart vertrekken en invaller Jip Molenaar met een kopbal uit een corner Telstar weer op voorsprong zetten;4-3. In de laatste 15 minuten voegde Rashaan Fernandes er nog een treffer aan toe na een vlotte aanval;5-3. Maar wat maakte de formatie van Andries Jonker het zichzelf moeilijk op een avond waarop een monsteroverwinning voor het grijpen lag.