Sportviswedstrijd voor mensen met beperking aan Noordzeekanaal

Sportviswedstrijd voor mensen met beperking aan Noordzeekanaal

Op 8 juni vond de jaarlijkse sportviswedstrijd plaats, speciaal voor mensen met een beperking die niet zelfstandig naar de waterkant kunnen gaan. De deelnemers konden samen met een VISmaat aan de slag.

De VISmaten zijn zelf ervaren sportvissers die deelnemers begeleidden één-op-één tijdens deze dag. Zij hielpen de deelnemers met vissen, waardoor elke deelnemer kans maakte op het vangen van verschillende vissoorten.

Winnen was zondag minder belangrijk dan de plezier en ontspanning. Deze viswedstrijd biedt een mooie manier om mensen met een beperking uit hun isolement te halen, samen met een VISmaat een dag te vissen en te genieten van de natuur aan de waterkant.

Inclusieve sport
Sportvissen is volgens Sportvisserij MidWest Nederland een inclusieve sport die alle lagen van de bevolking verbindt. Jong, oud, arm of rijk, iedereen kan sportvisser zijn. Hoewel vissen in Nederland een van de meest beoefende buitenactiviteiten is, is er een groep sportvissers voor wie dit niet vanzelfsprekend is: de sportvissers met een beperking. Dankzij initiatieven zoals deze visdagen blijft sportvissen voor iedereen toegankelijk. 

Foto’s door Ton van Steijn