Op doorreis langs IJmuiden 

Op doorreis langs IJmuiden 

Vanaf 1 mei kunnen bezoekers van het Hoogovensmuseum genieten van een nieuwe vitrine met modeltreinen. De schaal 1 op 87 treinen, afkomstig uit de collectie van Stichting Doorreis, zijn maar liefst 24 meter lang. De tentoonstelling begint met een selectie van NS-materieel dat vroeger dienst deed in Beverwijk en omstreken.

De samenwerking tussen Stichting Industrieel Erfgoed Hoogovens (SIEHO) en Stichting Doorreis heeft al eerder tot mooie resultaten geleid. Zo was er al een bescheiden vitrine te bewonderen met materieel dat op het fabrieksterrein heeft gereden. Een deel van deze modellen is speciaal voor SIEHO gebouwd door medewerkers van Doorreis. Enkele van deze treinen zijn nu te bewonderen op een modelbaan die de typische Hoogovens-sfeer weergeeft. Als blijk van waardering hebben SIEHO-medewerkers op hun beurt een fraaie vitrine met 24 meter rails gebouwd, waarin steeds wisselende stukken uit de Doorreiscollectie te zien zijn.

De nieuwe modeltrein vitrine is een must-see voor treinliefhebbers en geschiedenisfanaten. Kom langs in het Hoogovensmuseum en laat je meevoeren door de rijke historie van het spoorwegvervoer in de regio!
Het museum is geopend op zaterdag en zondag van 10:30 uur tot 16:00 uur en op woensdagmiddag van 10:30 tot 15:30. Zie hoogovensmuseum.nl voor meer informatie.