Slachtoffer schietpartij Kromme Mijdrechtstraat overleden

Slachtoffer schietpartij Kromme Mijdrechtstraat overleden
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Bron: NH Nieuws

Het slachtoffer van de schietpartij in IJmuiden is overleden. Dat meldt de politie. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De schietpartij vond dinsdagavond rond 18.40 uur plaats aan de Kromme Mijdrechtstraat. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden ingezet voor het slachtoffer.

Een bewoner uit de straat liet aan NH weten dat er veel politie aanwezig is. “Maar zelf heb ik niets van de schietpartij gehoord.” Naar de dader wordt nog gezocht. Dinsdagavond werd onder meer een politiehelikopter ingezet voor de zoektocht. Het onderzoek loopt nog.

Conflicten in de drugswereld
In IJmuiden is het al langere tijd onrustig door conflicten in de drugswereld. De afgelopen maanden ging het om zeker dertig incidenten met wapens of explosieven. Dit was voor de burgemeester genoeg reden om bijna heel IJmuiden aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Met deze maatregel krijgt de politie meer bevoegdheden, zo kan iedereen in dat gebied gefouilleerd worden. De maatregel duurt in ieder geval tot 1 augustus.

Schoten in woning
Het is niet de eerste keer dat er geschoten wordt in de Kromme Mijdrechtstraat. In de nacht van 26 op 27 oktober 2022 werd een woning in die straat beschoten. Buurtbewoners hoorden meerdere knallen.

Een week later werd de woning op last van de burgemeester gesloten. De schoten werden met een volautomatisch vuurwapen afgevuurd.