Sportweekend 1 tot 3 december

Sportweekend 1 tot 3 december

Arie Slagboom

Op vrijdagavond 1 december moesten de heren volleyballers van Smashing Velsen naar Leiden voor een wedstrijd tegen GGV. Helaas werd deze wedstrijd met de cijfers 3-1 verloren.

 Op zaterdag 2 december moest korfbalvereniging DKV op bezoek bij Purmer in Purmerend en met 10-14 trok de ploeg uit IJmuiden aan het langste eind en nestelde zich netjes op een vierde plaats in de poule.

De basketbal mannen van Akrides moesten zaterdag naar Almere om hun wedstrijd af te werken tegen de plaatselijke vereniging en wist een mooie 34-70 overwinning te behalen.

De dames van Akrides moesten zondagochtend 3 december een uitwedstrijd spelen tegen US. De dames wisten de goede resultaten van de laatste weken niet voort te zetten en verloren de match met 53-39.

Op zaterdag 2 december een dag vol derbies bij de zaterdagvoetballers. In de derde klasse A namen Stormvogels en VSV het tegen elkaar op. De IJmuidenaren stuurden de mannen uit Velserbroek met een 6-1 nederlaag naar huis met onder meer drie doelpunten van Brian Ezeoke.

IJmuiden nam het in dezelfde derde klasse op tegen Beverwijk en wist met 8-0 de wedstrijd winnend af te sluiten. Floyd Hille wist in deze wedstrijd twee maal het net te vinden.

In de vierde klasse B namen VVH/Velserbroek en Velsenoord het tegen elkaar op. De Velserbroekers stuurden Velsenoord met 5-1 nederlaag huiswaarts. Waardoor Velsenoord nog steeds puntloos onderaan staat in deze afdeling.

Ook in de vijfde klasse B een heuse derby. SVIJ moest op bezoek bij het zaterdagteam van Velsen. De mannen uit IJmuiden blijven het goed doen en wisten met 0-3 te zegevieren.

Bij de zondagvoetballers twee wedstrijden op 3 december. In de eerste klasse A moest Velsen zondag naar Fortuna Wormerveer en men wist een 2-2 gelijk spel uit het vuur te slepen.

VSV moest in de derde klasse B een thuiswedstrijd spelen tegen WSV’ 30. De ploeg uit Velserbroek wist met 4-2 te zegevieren.