Sportweekend 11 tot 12 november

Sportweekend 11 tot 12 november
Pexels: Dne stock project

Arie Slagboom

Dit weekend is voor het korfbal de zaalcompetitie weer begonnen. DKV ontving zaterdag DTS. De IJmuidense ploeg moest de meerdere erkennen in de bezoekers uit Enkhuizen en verloor met 11-16.

Bij het waterpolo waren er zaterdag mooie resultaten voor VZV. De dames deelden de punten met Amersfoort en staan op een keurige vierde pkaats met 14 punten. De heren wisten hun wedstrijd met 8-7 nipt te winnen en bezetten met 12 punten uit 7 wedstrijden de derde plaats.

Bij het basketbal moesten de heren van Akrides aantreden voor een bekerwedstrijd tegen het een klasse hoger spelende River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam en verloren met 55-71. 

De dames van Akrides speelden zondagmiddag een thuiswedstrijd in Sporthal IJmuiden Oost tegen Utrecht Cangeroes en zegevierden met 61-41 met als gevolg een keurige vierde plaats met 6 punten uit 6 wedstrijden.

De dames van handbalvereniging blijven het goed doen in hun klasse. De vierde overwinning op rij werd behaald met een benauwde 19-17 zege op het Utrechtse Handbal Domstad.

Ook in het zaterdagvoetbal weer mooie resultaten. In de derde klasse wist Stormvogels streekgenoot DEM met 0-3 aan de kant te schuiven. Ook VSV moest aan de slag voor een derby. Op Sporkpark De Hofgeest ontving men het Heemskerkse ADO’20 en deze doelpuntrijke wedstrijd eidigde in een 4-3 zege voor de mannen uit Velserbroek.

In de vierde klasse moest VVH/Velserbroek op bezoek bij Van Nispen in De Zilk en wist de punten mee naar huis te nemen door een 0-2 zege.

In de vijfde klasse wist SVIJ zich te herstellen na de misstap van vorige week. Terrasvogels uit Santpoort werd met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. In dezelfde vijfde klasse wist ook Velsen zaterdag weer te winnen. In Heemstede werd een 1-3 zege uit het vuur gesleept. De zondagvoetballers van Velsen moesten 12 november een thuiswedstrijd spelen tegen Kolping Boys. Deze wedstrijd werd met 1-2 verloren door de mannen uit Driehuis. VSV zondag moest zondagmiddag een uitwedstrijd tegen Alcmaria Victrix afwerken en de ploeg uit Velserbroek wist het doel 7 maal te vinden en het eigen doel schoon te houden. Het werd dus een hele mooie 0-7 zege..

Voor de dames van hockeyvereniging Strawberries uit Driehuis weer een mooi resultaat. In en tegen Baarn werd een mooie 0-3 zege behaald. De mannen van de vereniging uit Driehuis moesten voor een streekderby naar Haarlem. Deze wedstrijd werd afgesloten met een pijnlijke 6-2 nederlaag.