Luister terug: Marlenne Schrijver en Renske Tara

Luister terug: Marlenne Schrijver en Renske Tara

Chris Schrijver

In de uitzending van Kijk in de Wijk van zaterdag 30 september was Marlenne Schrijver in gesprek met Renske Tara. Renske Tara is onder onderdeel van het kunstenaarscollectief Velsen en heeft een passie voor creatief te zijn.

Renske Tara is geboren in Gorredijk, Friesland. Na 4 maanden emigreerde het gezin naar Zuidwest Afrika, het huidige Namibië. Haar vader was daar vertegenwoordiger van fotomateriaal. Na acht jaar kwam zij terug in Nederland na de scheiding van haar ouders. Renske heeft later in Apeldoorn architectuur en vormgeving gestudeerd. Ze geeft aan dat ze graag creëert: “Ik maak dingen en dat is wat ik doe.

In tweede en laatste deel van het interview van Marlenne geeft Renske Tara uitleg van haar bezigheden en als lid van het kunstenaarscollectief Velsen. Ze vertelt hoe ze hierbij betrokken is geraakt. Tevens treedt ze op met een draaiorgel samen met een artiest. En houdt ze van de Zee en de directheid van de mensen van IJmuiden.

Luister hieronder het hele interview terug!

De komende zaterdag 7 oktober is er een nieuwe uitzending van Kijk in de Wijk van 10:00 tot 12:00. Met een gesprek met Lydia Moreira van Welzijn Velsen in het eerste uur. Deze keer echter geen interview van de vaste gasten in het tweede uur. Op zaterdag 14 oktober zal Marlenne in het tweede uur haar gast Claudia de Jongh van “Bij moeders thuis” interviewen. Dat belooft weer een mooi uur te
worden!